Over De Dood
Wie de dood kent, leeft anders
Na de dood

In iedere cultuur of religie zijn er verhalen over wat er na het sterven gebeurt.

De plaats waar we naartoe gaan kent vele namen en betekenissen. Hieronder staat een (onvolledig) overzicht in volstrekt willekeurige volgorde.

Hemel Plaats voor iedereen die goed geleefd heeft.

Hel Plaats voor iedereen die slecht geleefd heeft.

Hiernamaals Andere naam voor hemel.

Samsara (het rad van wedergeboorte) Reïncarnatie. Leven-dood-leven-dood-leven-dood enz. De letterlijke betekenis= de pijn van de geboorte, de pijn van het leven en de pijn van de dood.

Vagevuur Reiniging van zonden, duurt niet eeuwig.

De Bardo (het overgangsstadium) Fase tussen sterven en nieuw leven op aarde.

De tunnel Een donkere tunnel met in het midden een schitterend licht waar je naartoe getrokken wordt, als je loskomt van je stoffelijk lichaam.

De kleuren Rood, oranje, geel, groen, blauw, indigo en violet zijn de kleuren die de overgang van de aarde naar de sferen aangeven. Ze maken onderdeel uit van de tunnel.

Het licht Het einde van de tunnel.

De duisternis Voordat je het licht bereikt. Degenen die niet geloven in een leven na de dood verblijven hier soms langere tijd.

Niets Plaats waar mensen die niet geloven in een leven na de dood heen gaan.

De sferen Woonplaats voor iedereen na het sterven. Afhankelijk van hoe ver je in dit leven geestelijk/spiritueel bent gegroeid kom je in één van de sferen terecht. Er zijn 7 (donkere) lage en 7 (lichte) hoge sferen. Je kunt wel naar een lagere sfeer reizen, maar niet zonder hulp naar een hogere sfeer. In de sferen wonen alle wezens die niet op aarde of een andere plek zijn.

Aarde Sommigen, die geen leven na de dood verwachten, blijven verbonden aan de aarde. Ze kunnen er zelf niet los van komen. Wel merken ze dat niemand ze opmerkt.

Schemerland De plek tussen de 7 donkere sferen en de 7 lichtere sferen. Schemerland bestaat uit 3 gedeelten.

Contact na de dood met overledenen? 

Maar wat er ook is… we nemen ons zelf mee!

Het zelf bestaat uit:

ziel, karakter(eigenschappen), verwachtingen, verlangens, angsten, teleurstellingen, emoties, begeerten, antipathie, sympathie enz.

Voor iedereen die meer wil lezen over wat er na de dood gebeurt, is Het boek dat de dood bespreekbaar maakt geschreven.

Wie nu denkt: dood is dood ….

Mocht er na het sterven toch iets zijn, schrik dan niet, maar kijk om u heen en ga naar het licht. Op dat moment moet alles worden losgelaten!

Als u (enge) voorstellingen ziet (vuur, enge wezens, duisternis, mist, kleuren) laat u niet afleiden (u bedenkt dit allemaal zelf), maar ga op zoek naar het witte licht.